УНИФОРМИ, ИЗРАБОТЕНИ ОТ РЕЦИКЛИРУЕМИ МАТЕРИАЛИ

Освен по дружелюбните си усмивки, служителите на Hesburger могат да бъдат разпознати и по своите стилни униформи. Рециклирани материали, устойчиви методи на производство и иновативни елементи в шевната индустрия са използвани в линията униформи, въведена през 2018 г. Тъй като искаме да бъдем отговорни и да използваме предишните униформи до края на експлоатационния им срок, новите униформи се въвеждат в ресторантите постепенно.

Униформите на ресторантите са подложени на голямо износване, така че трябва да бъдат издръжливи, удобни, стилни и безопасни. Също толкова важно е униформите да не вредят на околната среда. Тъй като имаме хиляди служители, ефектът от всяка униформа, произведена по екосъобразни методи, се умножава по хиляди.

Тениски: 1 тениска = спестени 2700 литра вода

Знаете ли, че за отглеждането на памука за производството на една обикновена тениска са необходими средно 2700 литра вода? Вместо от нова памучна тъкан, тениските и термоякетата на Hesburger се произвеждат от чисти отпадъци от текстилната индустрия, които са неизползваеми по друг начин. Текстилните отпадъци се събират, претъкават и превръщат в нови дрехи.

  • 100% рециклиран материал
  • 2700 литра вода спестени с всяка тениска
  • Без опасни химикали
  • 90% от енергията, използвана за производството на тениските, идва от възобновяеми енергийни източници
  • Тениските и якетата на Hesburger досега са спестили 23 419 800 милиона литра вода

Тениски с яки: 18 бутилки = 1 тениска

Част от суровия материал, използван за производството на тениски с яки, се състои от еластична, дишаща трикотажна тъкан и рециклиран полиестер, произвеждан от рециклируеми пластмасови бутилки. Приблизително 18 бутилки се използват за производството на една тениска с яка в новата линия униформи.

Джинси: Модерни, удобни и щадящи природата джинси, произведени от рециклиран памук

Удобните и добре скроени работни джинси на Hesburger се произвеждат от рециклиран памук. Тъй като този материал съдържа по-малко от 5% еластан, той може да се рециклира отново в суров материал. В производството на памук се използват огромни количества вода, химически пестициди и торове, което води до огромно изтощаване на околната среда. Като използваме рециклиран памук за производството на джинси и след това ги рециклираме отново в суровина, ние опазваме ресурсите на нашата планета.

Колани: 20 бутилки = 1 колан

Всяка година в света се произвеждат огромни количества пластмасови бутилки. Пластмасата никога не изчезва, но може да се използва многократно. Коланите, използвани в униформите на Hesburger, са направени от рециклирани пластмасови бутилки. Поради издръжливостта си този материал е идеален за униформи.

За производството на един колан на Hesburger са необходими 20 рециклирани бутилки. Металните токи на коланите са рециклируеми.

Шикозни шапки

Мечтаните шапки на Hesburger също се изработват от материал, който съдържа рециклирани пластмасови бутилки: За производството на една шапка са необходими 1,25 рециклирани пластмасови бутилки. Нашата маслиненозелена кърпа за глава, на която е отпечатано логото на Hesburger, е изработена от 80% рециклиран полиестер и 20% памук. За производството на една кърпа са необходими 1,5 рециклирани пластмасови бутилки. В нашите незадължителни трикотажни шапки се използва органично отгледан памук.

Престилки: Рециклируем материал

Престилките на Hesburger са издръжливи на износване. Когато престилките се превърнат в текстилен отпадък в края на своя дълъг срок на употреба, те могат да бъдат рециклирани отново в суровина.

ОТГОВОРЕН ИЗБОР НА ОБЛЕКЛО

Униформите на Hesburger се произвеждат по отговорен начин.

Униформите на Hesburger се изработват от TouchPoint, финландски производител на облекло, който специализира в създаването на екологично съобразни униформи. Сътрудничеството между Hesburger и TouchPoint продължава повече от десетилетие. До края на 2019 г. над 532 000 рециклируеми пластмасови бутилки бяха преработени в материал за униформи на Hesburger.

И какво се случва тогава?

Прочетете какво се случва с униформите на Hesburger, когато срокът им на експлоатация приключи.