ПО- ЕКОЛОГИЧНИ ОПАКОВКИ

Опаковъчните материали, използвани в ресторантите на Hesburger, непрекъснато се подобряват, правейки ги по-екологични. Например, редуцирали сме опаковките на бургерите по размер и дебелина, през годините. Внимателно подбраните опаковъчни материали и методи предотвратяват значително количество ненужни отпадъци от опаковки всяка година. Използваме възможно най-малко опаковъчни материали и вече не пакетираме детско меню и бургер меню в картонени кутии. В допълнение, сламките и капаците на чашите за напитки не се дават на клиентите с напитките, а са само по желание.

Екипът на Hesburger е работил съвмество със своите доставчици, за да намери начини за намаляване на количеството отпадъци. Материалите непрекъснато се подобряват и Hesburger непрекъснато търси нови, по-устойчиви материали. Производствените отпадъци се сортират и рециклират, където е възможно.

Компостируеми материали

Към днешната дата всички бургерите на Hesburger се сервират на клиента в индивидуална опаковка. Екологичното, биоразградимо покритие придава на опаковките устойчивост на влага. Пържените картофи също се сервират в биоразградими пакетчета.

Чаши за напитки с грижа към природата

Чашите за студени и топли напитки на Hesburger са сертифицирани по PEFC (Програма за одобряване на схемите за сертифициране на горите). Сертифицирането на горите гарантира, че управлението на горите, отговарящо на стандартите за устойчиво развитие, се взема предвид в процеса на производство на чаши. Произходът на дървесните суровини, използвани в продуктите, може да бъде проследен по целия път до гората. Чашите се произвеждат от дългогодишния партньор на Hesburger- Huhtamäki Foodservice Finland Oy.

Поради директивата на ЕС (2019/904/ЕС), която има за цел да намали употребата на пластмаси за еднократна употреба, считано от лятото на 2021 г. материалът, от който са изработени чашите, е хартия с покритие. Количеството покритие ще бъде намалено, но материалът ще остане същият.

Hesburger се отказа от пластмасовите сламки още през 2019 г. Ww ще започне да използва дървени прибори за хранене в ресторантите на Hesburger през 2021 г. Прочетете повече за това как Hesburger намалява употребата на пластмаса!