23.03.2018

Hesburger открива 9 нови ресторанта в България

Почеркът на Hesburger, вкусът и ароматът ще станат още по- познати за българите тази пролет, защото броят на ресторантите в България се увеличава с повече от два пъти.

Вчера отбелязахме откриването на осмия Hesburger ресторант в България.

– Придобихме седем нови обекта, оперирани до момента под бранда BurgerKing. На път сме да отворим още два ресторанта на други две нови локации. С тези инвестиции Hesburger ще се превърне в забележителен „играч“ в сектора на ресторантите за бързо хранене. Новите ресторанти ще отворят врати през следващите няколко седмици, обясни Иева Салмела, Директор международно развитие и маркетинг на Hesburger.

Новите ресторанти на Hesburger в България ще бъдат разположени в Слънчев бряг, в градовете Сливен и Плодив, както и на удобни за спиране места, по някои от основните пътни артерии в страната.

– Българският пазар е с добри размери за нас. Тази година искаме да насърчим все повече хора да опитат нашите продукти, както и да повишим информираността и интереса на хората към марката, каза Салмела.

 

50 ресторанта

Плановете са в следващите 10 години Hesburger да отвори 50 ресторанта в България и така да се превърне в национална верига за бързо хранене.

Тази година инвестициите ще възлизат на около 6-7 милиона евро. Според плана за 10 години те ще достигнат 35 милиона евро.

Продуктовото разнообразие на Hesburger в България включва вече познатите продукти като: хамбургери, тортили, меню, хрупкави предложения (картофки, пилешки хапки, соеви пръчици) и не на последно в менюто освен десерти, кафе и освежаващи напитки, ще се предлага и айран.