Отдадени на отглеждането на картофи

Широки, открити полета, осеяни с вятърни мелници, се откриват пред вас и тази гледка можете да видите само в Нидерландия. В община Лелистад условията за отглеждане на картофи са изключително благоприятни, тъй като земеделският сезон е приблизително два пъти по-дълъг от този във Финландия. От тук идват и хрупкавите пържени картофки на Hesburger.

Пържените картофки на Hesburger се доставят от McCain Foods Holland BV – семейна фирма с дългосрочни традиции, посветени на отглеждането на картофи. McCain доставя на Hesburger приблизително 5,5 милиона килограма пържени картофки на година.

От полето до ресторанта

Пържените картофки на Hesburger, са с неустоим вкус. Приготвени са от грижовно подбрани сортове като „Зорба“, „Дейзи“, „Лейди Анна“, „Иноватор“, „Фонтан“, „Маркис“ и „Роял“ . Те са с точния размер и консистенция, благодарение на което от тях се приготвят перфектните пържени картофки.

Събраните от полето картофи се транспортират до производствено предприятие в близост, където се измиват, обелват, нарязват, бланшират, овкусяват, замразяват и пакетират. В цялата производствена верига има строго качествен контрол, също както и на пържените картофки, създадени от тях.

Готовите картофките се изпращат до централния склад на Hesburger в Динката, откъдето се доставят до всички ресторанти на Hesburger в България. Квалифициран персонал приготвя пържените картофки, спазвайки стриктно указанията. Използваме силно нагорещено рапично олио в което ги пържим, докато станат хрупкави и изпържени до златисто, след което се сервират на нашите клиенти.

Отговорно земеделие и производство

McCain Foods подкрепя производителите на картофи в областта на отговорното земеделие. Вятърните мелници и слънчевите панели са важна част от устойчивото земеделие. Чрез използването на най-новите технологии и регулирането на употребата на вода, може да се намали въздействието на земеделието върху околната среда.

В производството на пържени картофки се вземат под внимание и екологичните аспекти. Наред с други практики, заводите на McCain Foods систематично намаляват потреблението на енергия, вода и метан. В производството си те се стремят към напълно безотпадна технология, като например: от картофените обелки се произвеждат животински фураж или биогаз.

„Вятърните мелници и слънчевите панели са важна част от устойчивото земеделие.“

Hesburger