НАШИ СОБСТВЕНИ РЕЦЕПТИ, ПРИГОТВЕНИ НА МЯСТО

Общ знаменател в продуктите на Hesburger е вкусната майонеза, която се приготвя на място. Бялата майонеза с краставица е създадена от Хейки Салмела през 1972 г., когато грилът „Пууторин Грили“ в Турку, Финландия, започва да продава своите двойни хамбургери. Първата вечер са продадени пет двойни хамбургера. След като този брой бързо нараства, Хейки разбира, че неговата рецепта за майонеза жъне необикновени успехи. Тогава той създава майонезата с червена чушка за шишкебап, която също се оказва голям хит.

Първоначално двата вида майонеза се произвеждат в количества, измервани в литри. С разрастването на бизнеса възниква нуждата от все по-големи количества майонеза. Днес се случва да бъдат произведени 4000 литра по време на една-единствена работна смяна. С приготвянето на сосовете на Hesburger са заети приблизително десет служители на пълен работен ден.

Рецептите за нашите майонези с краставица и червена чушка остават по същество непроменени през годините. Освен майонеза, създадохме също и собствени кетчуп и горчица, както и многобройни салатни дресинги и десертни сосове.

Доматена добавка

Кетчупът е една от най-важните подправки за хамбургери заедно с горчицата и други сосове. Затова Hesburger отдавна иска да обърне специално внимание на неговия вкус.

Кетчупът на Hesburger е резултат от финландска продуктова разработка, а производството му започва в средата на 90-те години на XX в. Производството на соса на място наистина дава на компанията конкурентно предимство. Собственото производство и висококачествените суровини гарантират забележителен краен резултат.

Кетчупът на Hesburger, приготвян по тайна рецепта, има изключително богат доматен вкус, защото за производството на един килограм кетчуп се използват близо два килограма домати. Доматите придават на кетчупа плътност и приятен вкус, поради което кетчупът на Hesburger се съчетава отлично с разнообразни храни.

Дозирането на изходните съставки и осигуряването на подходяща температура са много важни процеси в производството. Използваните суровини и производствените процеси са под непосредствено наблюдение, за да се гарантират неизменно високото качество и превъзходният вкус на кетчупа.

Всяка година Hesburger произвежда почти един милион килограма кетчуп, което се равнява приблизително на 30% от всички сосове, произвеждани от компанията. Фабриката за кетчуп, разположена в Каарина, Финландия, произвежда и всичкия кетчуп, който се изпраща в ресторантите Hesburger в други страни. В производството на соса в Каарина са заети десет служители.

Салата „айсберг“ за ресторантите

Освен за производството на сосове, заводът на Hes-Pro отговаря и за обработката на салатите „айсберг“, използвани в ресторантите Hesburger във Финландия. Салатите се обработват на няколко етапа – от измиване и подсушаване до нарязване. Един от етапите включва процес на сепарация, при който се използват сензори за откриване и отстраняване на всякакви чужди тела. Накрая почистените и нарязани салати се опаковат и се разпределят към ресторантите.