Наша собствена рецепта, собствено производство

Общият знаменател в продуктите на Hesburger е нашата превъзходна майонеза. Бялата краставична майонеза е създадена от Хейки Салмела през 1972 г., когато Puutorin Grilli започва да продава своите двуетажни хамбургери. Първата вечер са продадени пет двуетажни хамбургера. Продажбите растат бързо и Хейки разбира, че тази рецепта на майонезата е печеливша. Той измисля майонеза с червен пипер за дюнерите, която също се превръща в голям хит.

В началото майонезите се произвеждат по няколко литра. С разрастването на дейността фирмата има нужда от все по-големи количества майонеза. Днес за една работна смяна могат да се произведат до 4000 литра. Приблизително 10 служители на пълен работен ден са ангажирани в приготвянето на сосовете на Hesburger.

Рецептата за нашите майонези с краставица и червен пипер на практика остава непроменена през годините. По-късно започнахме да произвеждаме собствен кетчуп и горчица, както и многобройни сосове за салати и кремове за десерт.

Доматеното чудо

Заедно с горчицата и другите сосове, кетчупът е една от най-важните подправки за хамбургери. Затова Hesburger отдавна обръща особено внимание на неговия вкус.

Кетчупът на Hesburger е резултат от финландската разработка на продукти – неговото производство започва през средата на 90-те години. Собственото производство на сосове осигурява реално конкурентно предимство на Hesburger. Финландското производство и качествените съставки гарантират отличен резултат.

Тайната рецепта на кетчупа на Hesburger е изключително богата на домати – близо два килограма домати се използват за производството на един килограм кетчуп. Доматите придават на кетчупа вкус и гъстота – затова кетчупът на Hesburger върви толкова добре с най-различни храни.

Точните пропорции на съставките и топлинната обработка играят основна роля при производството на кетчуп. Съставките и производствените процеси се контролират строго, за да се осигури постоянно високо качество и гарантиран вкус на кетчупа.

Милион кила кетчуп

Всяка година произвеждаме близо един милион килограма кетчуп, което е приблизително 30% от всички сосове, произведени от Hesburger. Заводът в Каарина произвежда също така целия кетчуп, който се изпраща в ресторантите Hesburger в чужбина. Само в производството на сосове в Каарина работят десет души.